Разбиха бракониерска група от Шумен, действала в Североизточна България

Бракониерска група от Шумен, действаща на територията на цяла Североизточна България, е била разбита вчера, информираха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Групата от четирима души ползвала различни автомобили, маршрути и язовири за бракониерските набези най-вече в Търговищко, а продажбата на риба била извършвана във Варна и Шумен.

Специализирана мобилна група и инспектори от ИАРА-Шумен в рамките на няколко дни следили групата бракониери. Вчера те били засечени на язовир “Ястребино”, докато вадят бракониерски мрежи с улов.

Със съдействието на шуменската полиция бракониерите били проследени и впоследствие задържани.

Четиримата мъже били хванати на кръстовището за кв. “Дивдядово” в Шумен по пътя за Варна, където полицейски патрул ги спрял за проверка.

На 44-годишен шуменец с инициали П.К.П. бил съставен акт по Закона за рибарството и аквакултурите, а останалите трима от бандата били привикани в Районното управление “Полиция”-Шумен за установяване на самоличността им и в последствие за съставяне на актове.

От групата са иззети 9 мрежи с обща дължина 600 метра. Уловената от бракониерите близо 40 кг риба и 1.5 кг раци са иззети и  дарени на Православен храм “Св. Апостоли Петър и Павел” във Велики Преслав.

Social

Коментари