Стартира ремонтът на болницата в Омуртаг

Утре в Омуртаг официално ще бъде даден старт на мащабния ремонт на местната болница. На символичната първа копка ще присъства кметът на града Неждет Шабан, както и представители на фирмата-изпълнител и на строителния надзор.

Проектът „Реконструкция и оборудване на „Многопрофилната болница за активно лечение в Омуртаг е по оперативна програма „Регионално развитие" и е на стойност 4.5 млн. лв. 85% от тях се финансират от Европейския фонд за регионално развитие, а 15 на сто – от националния държавен бюджет. Близо 76 хил. лв. е приносът на община Омуртаг.

Проектът предвижда да бъде подменена дограмата на сградата, да се ремонтира покривът, да се обособят помещения за нови отделения. 2 млн. лв. от средствата са заделени за закупуване на дигитална ехографска система, дигитален рентгенов апарат, скенер, дигитална мамографска система и друго съвременно оборудване.

Целта на проекта е да се повиши качеството на медицинското обслужване в общината, чрез осигуряване на подходяща и ефективна общинска здравна инфраструктура.

Ползите от реализирането на идеята ще са за работещите в лечебницата над 250 здравни специалисти, както и за пациентите от общините Омуртаг и Антоново.

Social

Коментари