Н. Говедаров: Разфасоването на здравеопазването върви реформаторски към своя Ватерло

08:40, 18 юни 15 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Разфасоването на зравеопазването върви реформаторски към своя Ватерло". Това сподели за Topnovini.bg по повод на някои от реформите в сектора общественикът Николай Говедаров, който е член на ръководството на Граждански форум "Промяна" и сред основателите на Народната патриотична партия със същото име, заедно с русенците Мирослав Станчев и Венцислав Ангелов - Чикагото.

Говедаров е категоричен, че "плачевното състояние на ВМА" ще доведе до сериозни съкращения там.

"Генерал Тонев остави ВМА в плачевно състояние! Театрални разследвания, медиен шум и игрив морал прикриват корупционни схеми! Разбира се генерала ще бъде забравен, виновни няма да има, както и пари за ВМА! Единственото спасение е съкращението, независимо от удара върху националната сигурност на Р. България", категоричен е Говедаров.

Той отчита, че изнесените медицински пунктове извън ВМА са стратегически необходими.

"Никакво значение за реформатора, бивш зам.-председател в комисията по здравеопазването в СО /работещ перфектно с ГЕРБ-СО/ няма, че оголва стратегическия пункт на присадените ни от "агент Гоце" съюзници от НАТО, като ги лишава от бързо и професионално медицинско обслужване! Важно е да се съберат и компенсират "приватизираните" обществени парички и злоупотреби от кръга на генерала Тонев", коментира по този повод Говедаров.

Той споделя, че от 1 юли, без да се дава гласност, със съгласието на обслужващия персонал от активизирани "синдикалисти" ще се съкратят 50% от медицинския персонал и 80% от изнесените медицински пунктове, назначавани по "удобен за съкращения договор".

"Новият шеф на ВМА - ген Петров е синхронизирал със синдикатите уволнения на 64 служители във ВМА и 134 по пунктовете на временни договори. Има ли КОЙ да извърши разследването спрямо поредния интилигентен и нагъл "КОЙ"?", пита по този повод Николай Говедаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама