Тържествена церемония по връчване на дипломите на зрелостниците от МГ „Баба Тонка“ се състоя днес в Пленарна зала на Община Русе.

  Сред гостите бяха кметът Пламен Стоилов, заместникът му Страхил Карапчански, директорът на общинската дирекция "Образование и култура" Ирена Петрова, началникът на Регионалния инспекторат по образование Димитър Райнов, бивши и настоящи възпитаници на МГ "Баба Тонка" и др.

  Тържественото събитие встартира с химна на училището, с химна на България и презентация със снимки на абитуриентите, подредени от 5 до 12 клас.

  Всички 133 дванадесетокласници се дипломират успешно и поемат по всички посоки на света. Резултатите от държавните зрелостни изпити са известни. Те потвърждават професионализма на учителите и таланта на учениците. Изявени ученици от този випуск са участвали в международни надпревари в Португалия, Италия, Румъния, Хонг Конг и Тайпе, припомни директорът на учебното заведение Митко Кунчев.

  Първенец на випуска е Веселина Неделчева от ХІІ "А" клас, кято получи дипломата си от кмета Пламен Стоилов. Тя се класира на първо място на националната олимпиада по английски език през 2011 г. и на пето място на международното състезание по английски език в Италия – HIPPO през 2014 г. Има и високи резултати на състезания по математика и по математическа лингвистика.

  Абитуриентите получиха и специалното издание на "Паспорт Русе", предназначено за всички русенски ученици, които тази година завършват средното си образование.

  Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

  Общество

  Политика

  Икономика

  Закон и ред

  Здраве

  Култура

  Образование

  Свят

  Спорт

  Любопитно