133 дипломи връчи МГ "Баба Тонка" на тържествена церемония

15:24, 18 юни 15 25 907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествена церемония по връчване на дипломите на зрелостниците от МГ „Баба Тонка“ се състоя днес в Пленарна зала на Община Русе.

Сред гостите бяха кметът Пламен Стоилов, заместникът му Страхил Карапчански, директорът на общинската дирекция "Образование и култура" Ирена Петрова, началникът на Регионалния инспекторат по образование Димитър Райнов, бивши и настоящи възпитаници на МГ "Баба Тонка" и др.

Тържественото събитие встартира с химна на училището, с химна на България и презентация със снимки на абитуриентите, подредени от 5 до 12 клас.

Всички 133 дванадесетокласници се дипломират успешно и поемат по всички посоки на света. Резултатите от държавните зрелостни изпити са известни. Те потвърждават професионализма на учителите и таланта на учениците. Изявени ученици от този випуск са участвали в международни надпревари в Португалия, Италия, Румъния, Хонг Конг и Тайпе, припомни директорът на учебното заведение Митко Кунчев.

Първенец на випуска е Веселина Неделчева от ХІІ "А" клас, кято получи дипломата си от кмета Пламен Стоилов. Тя се класира на първо място на националната олимпиада по английски език през 2011 г. и на пето място на международното състезание по английски език в Италия – HIPPO през 2014 г. Има и високи резултати на състезания по математика и по математическа лингвистика.

Абитуриентите получиха и специалното издание на "Паспорт Русе", предназначено за всички русенски ученици, които тази година завършват средното си образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама