ОИЦ - Русе разяснява процедури по ОП "Развитие на човешките ресурси" в изнесени приемни

15:12, 25 юни 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможностите за усвояване на европейски средства по новата ОП „Развитие на човешките ресурси“ за бизнеса и за наемане на безработни лица представи управителят на Областен информационен център-Русе Камелия Златанова пред заинтересовани по време на участието си в изнесени приемни в Ценово, Иваново, Сливо поле, Ветово и Бяла. За инициативата съобщават от Информационния център в града.

Визитата й в тези общини бе съчетана с приемните на областния управител и с форумите на клуб „Отворено общество“ по проект за интеграция на ромите „Гражданско участие в интеграционната политика“, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.  

Тъй като в посетените населени места безработицата е висока, Златанова запозна хората с шансовете, които операцията „Ново работно място“, която предстои да се отвори за кандидатстване,  ще предостави на работодателите и на безработните. В Иваново имаше и дискусия за усвояването на европейските средства. В Сливо поле  граждани проявиха интерес и към ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“,  а във Ветово питаха и за условията за обучение на роми по ОП „РЧР“. 

Посещенията на експерти на ОИЦ-Русе по общините е част от комуникационната стратегия, чиято цел е информацията за европейското финансиране да стигне до широк кръг от хора и броят на тези, които пряко или косвено могат да се възползват от него да се увеличи през новия програмен период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама