ПТП затвори пътя Русе - Бяла, пострадал е мъж с опасност да остане без ръка

09:33, 27 юни 15 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна катастрофа затвори пътя Русе - Бяла, част от европейското трасе Е - 85. Мъж е с опасност да загуби ръката си, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ.

Инцидентът се е случил на завой в района на 9 км от Русе. Сигналът е подаден в 7:45 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 44-годишен шофьор, е пътувал към Батин. Насреща му обаче са излезли два ТИР-а, които са се изпреварвали, движейки се в посока областния град.

Той не е успял да избегне удара и се е блъснал в едното тежкотоварно возило.

Според информация на Областната дирекция на МВР по подадените данни от пристигналите на място полицейски екипи, при разминаване между ТИР "Скания" и автомобил "Сузуки", ремаркето на товарния автомобил частично навлиза в насрещната лента, при което възниква удара. 

Пострадал е шофьорът на колата, който е откаран от екипа на спешна помощ в русенската болница в съзнание и контактен, но с голяма опасност за ампутация на едната ръка.

Движението в участъка е преустановено, екипи на полицията регулират трафика като пренасочват леките автомобили по обходен маршрут през с. Иваново.

От Агенция "Пътна инфраструктура" потвърдиха, че поради възникналото ПТП движението при 9-ти км по път I-5 Русе - Бяла е временно ограничено. От АПИ призовават водачите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут - път III-501 Иваново - Две могили - път I-5 и обратно. Тежкотоварните автомобили изчакват на място. Едва след 10:45 ч. от АПИ съобщиха, че движението при 9-ти км по път I-5 Русе - Бяла е възстановено.

На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група. Причините и обстоятелствата за възникване на ПТП са процес на изясняване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама