Божидар Йотов е кандидатът за кмет на БСП-Русе

20:02, 27 юни 15 / Политика 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският лидер на БСП-Русе Бождар Йотов е кандидатът за кмет на лявата партия. Той е вторият, който със сигурност ще се включи в надпреварата за градоначалник на дунавския град, след като ГЕРБ потвърди подкрепата си за настоящия кмет Пламен Стоилов на предстоящите на есен местни избори.

Божидар Йотов два пъти е печелил избори за кмет на Община Русе. Първият му мандат беше частичен, тъй като зае мястото на Елеонора Николова, която подаде оставка, тъй като беше избрана за народен представител през 2005 г. Той се пребори за втори мандат през 2007 година, но не се яви на избори за трети такъв, което ще направи сега.

Йотов беше избран по време на общинската конференция на русенската партийна организация, която се проведе днес.

Освен него, за правото да се яви на местните избори в борба за кметското място от името на БСП Лява България, се бори само Милена Хинкова, но повече гласове получи бившият градоначалник. Останалите номинирани от низовите партийни организации – бившият областен управтел Венцислав Калчев, бившият зам.-кмет от времето на Божидар Йотов Александър Неделчев, както и Пламен Рашев си направиха отвод.

Днес беше подредена и листата за кандидати за общински съветници. На първо място е Божидар Йотов, след него са Пенчо Милков, Антон Данаилов, Вергилия Грънчарова, Иван Иванов, проф. Николай Михайлов, чл. кор. Христо Белоев, Орлин Лазаров, Екатерина Заякова, Орлин Симеонов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама