"Драконите" започват с "Лудогорец", подсилват се с вратар

14:45, 30 юни 15 / Спорт 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Дунав" излиза срещу втория отбор на шампиона "Лудогорец" в Разград при завръщането си в професионалния футбол. Това отреди тегленият днес жребий за първенството на "Б" група за сезон 2015/2016 в София, съобщи административният директор на русенския клуб Огнян Цветанов. Според предварително обявената програма шампионатът във втория ешелон трябва да стартира на 25 юли.

Във втория кръг "драконите" посрещат втория отбор на "Литекс", а в третия - гостуват на "Нефтохимик" Бургас. Второто домакинство на дунавци е в четвъртия кръг - срещу "Созопол". Пълната програма с конкретни дати и часове предстои да бъде оповестена от Българския съюз в най-скоро време.

В първенството ще участват 16 отбора, като единствено победителят получава директна промоция за "А" група, а заелият второто място ще играе плейоф с предпоследния от елита. Последните четири състава в крайното класиране изпадат в аматьорския футбол.

"Програмата си е каквато е. Така или иначе ще трябва да играем срещу всички. Не трябва да ни плаши това, че срещаме "Лудогорец 2" и "Литекс 2" в началото, а напротив - да ни мотивира още повече за добър старт на сезона", коментира старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов.

Той сподели, че клубът вече се е договорил за завръщане в Русе на плевенския вратар Станислав Антонов, който още тази вечер ще се включи в заниманията на "драконите". За сметка на това обаче отборът бе напуснат от основен футболист - Андреас Васев вече е във Варна, където се присъединява към носителя на Купата на България "Черно море".

"В София се срещнах отново с представителите на лицензионната комисия към БФС. Всичко от наша страна е изрядно. Предадох и програмата, която сме подготвили за развитие на детско-юношеската школа", заяви от своя страна Огнян Цветанов.

Той добави, че интересът и към женското направление в клуба, за което отговаря, нараства. Вече има записани 7 момичета на възраст между 12 и 16 години и поне още толкова са се свързали с него с интерес за включване в отбора. Първото занимание с момичетата е на 1 юли, сряда, от 9:30 ч. на стадион "Дунав".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама