Русенски деца с успехи от международни музикални фестивали

20:46, 30 юни 15 / Култура 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младата рок изпълнителка Катрин Радева, солистка на Детска вокална група „Слънце”, с ръководител Наталия Константинова, участва в Международния музикален фестивал "Вярвай, искай, можеш", който се проведе на 20 и 21 юни в София, съобщиха от пресцентъра на общината.

Катрин взе участие в две категории. Като индивидуален изпълнител спечели сребърен медал във втора възрастова група и в категория "Нова песен" отново взе второ място, но с песента "Рок послание" на Светослав Лобошки.

Членове на журито бяха рок-певицата Роберта Ганева, композиторите Асен Драгнев и Адем Имери от Република Македония. Те оценяваха близо 100 деца от България и съседните балкански държави, разпределени в различни категории.

Друга талантлива солистка от „Слънце“ - Мира Пуйкова, спечели първа награда на Международния конкурс “Андантино“, който се проведе в края на месец юни в град Букурещ, Румъния. Участието на Мира беше награда за представянето й в международен конкурс през октомври миналата година, отново в столицата на Румъния, лично връчена й от президента на фестивала Стефан Йордаке.

Талантливата възпитаничка на Наталия Константинова се състезава с деца от Румъния, Молдова и България. Тя изпълни песента ,,Котешки проблеми“, написана специално за нея от композитора Валери Костов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама