Русенски момичета спечелиха награди на националния детски фестивал „Звезден път“

11:26, 01 юли 15 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенката Мирела Димитрова спечели Гран при от Националния музикален фестивал „Звезден път“, който се провежда в Разград. От същия конкурс, сестра й – Пресияна Димитрова, се завърна с първа награда в трета възрастова група и наградата на кмета.

Изпълненията на певците бяха оценявани от жури с председател Петя Буюклиева и членове Валентин Пензов и Мая Райкова, а изявите на танцьорите оценява друго жури – с председател Румян Занев и членове Ненко Метев и Живко Жечев.

За победителите във всяка възрастова група бяха предвидени купи и статуетки, Специална награда на кмета на Разград и награди на спонсорите на фестивала.

Организаторите отбелязаха, че всички деца, които са спечелили награди на фестивала „Звезден път” в Разград, са се реализирали успешно.

15-годишната Мирела Димитрова и 13-годишната Пресияна Димитрова са възпитанички на вокалния педагог Аделина Колева – ръководител на вокален състав "Нова музика". Двете момичета са ученички в СОУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“.

За осма поредна година Разград бе домакин на Националния детски фестивал „Звезден път”. Целта на събитието е насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, които са доказали своите възможности в областта на изкуството, както и ангажирането им със социално-значима и актуална кауза, каквато е безопасността на движението по пътищата, обясни председателят на сдружението Златка Пенчева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама