Инсталират акустична система и стягат трибуните в "Арена Русе"

13:12, 01 юли 15 / Култура 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Арена Русе" е във финалния етап от своето изграждане. В момента в залата се извършват последни технически довършителни дейности - инсталация на акустично оборудване, седалки и поставяне на телескопични трибуни, съобщиха от мениджърския екип на многофункционалното съоръжение.

Както изп. директор на изграждащия я "Проект Русе" Георги Пейчев коментира преди седмица за Topnovini.bg, до откриването й на 23 юли са останали предимно довършителни работи.

"Арена Русе" разполага с общо 5100 места, а по време на събития в употреба може да влезе и теренът – както за спортни състезания от най-висок ранг (волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика, тенис), така и като допълнително пространство за публика с капацитет 2 400 посетители. Уникално за съоръжението е, че под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, които могат да бъдат ползвани и за събития извън света на спорта. Цялото спортно оборудване – настилки, кошове, мрежи - е от професионален клас, дело на италианската компания "Mondo".

Залата разполага и с широки пространства за промоции, барове и заведения, както и с достатъчно място за комуникация и социализация на посетителите. Седем изключително луксозни VIP ложи ще посрещат специалните гости на "Арена Русе", превръщайки я в най-голямата VIP зона в спортно съоръжение в България. За журналистите има изграден пресцентър, на разположение е и собствен паркинг за 1 100 автомобила, който обаче Община Русе тепърва ще довършва.

В последните дни "Арена Русе" се е сдобила и с мобилни телескопични трибуни на френската компания Master Industrie, както и единствените в България 5 100 седалки със сертификат за горимост V0, произведени в Германия от световния лидер Stechert Gruppe и осигуряващи оптимален комфорт на всеки посетител, информираха още от екипа на съоръжението. Гостите на VIP ложите пък ще имат изключителната привилегия да се наслаждават на събитията, разполагайки се върху премиум седалки, каквито е имало на Световните първенства в Германия и Бразилия, както и на предстоящото в Русия.

Сред отличителните функционалности на "Арена Русе" обещава да е и нейната акустика. Благодарение на амфитеатралния й дизайн, както и на факта, че това ще е първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, звукът в нея следва да е винаги безупречен и перфектен. За това ще допринася и най-висок клас озвучително оборудване JBL, което от днес е инсталирано и вече се настройва от специалистите.

Както вече съобщихме, залата официално отваря врати на 23 юли с целодневна развлекателна програма и грандиозен концерт на примата Лили Иванова, който вече е почти разпродаден. Балетният шедьовър „Зорба Гъркът“ ще се играе на 30 юли, а до края на годината жителите и гостите на града ще се насладят на най-новия спектакъл на Майкъл Флетли - Lord of the Dance: Dangerous Games (4 октомври), Националния балет на Грузия Сухишвили (4 декември), концерт на Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения (20 декември), както и десетки спортни събития.

Успешното откриване на залата, както и бъдещото й развитие са поверени на професионален мениджърски екип в лицето на Борислав Велков и Иван Драндийски. Екип от 2011-а година, те управляват "Арена Армеец София" до 2013-а година, а след множество специализации за стратегическо и оперативно управление на зали и стадиони в чужбина, обещават да наложат високи стандарти в развитието и управлението на спортна и развлекателна инфраструктура в настоящия си проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама