Мъж, заплашвал с убийство и палеж жена, се отърва с пробация

13:16, 01 юли 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж с начално образование, заплашвал многократно чрез жена, че ще я убие и че ще подпали къщата й, се размина само с пробация. Той дори й изпратил 9 писма, в които обяснявал намеренията си.

Законът предвижда сериозни наказания за този вид агресия (лишване от свобода до 2 години за заплаха за палеж и до 3 години или пробация при закана за убийство), ако тя поражда основателен страх, че заплашващият наистина ще извърши това, което е заявил.

Престъпленията мъжът извършил в периода от април до юли 2013 г. в село Тетово. След залавянето му се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което били договрени пробационните му мерки. Те включват задължително явяване за подпис пред пробационен служител два пъти седмично в продължение на три години; задължителни срещи с такъв за същия период, забрана да посещава дома на жертвата и 250 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, които да бъдат разпределени в рамките на три години.

От наказанието на престъпника е приспаднато времето, през което е бил задържан. Той ще трябва да покрие и разноските по делото.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама