Доброволци от БЧК-Русе и студенти полагат грижи за хора с увреждания

13:31, 01 юли 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволци от дружествата „Майчина ласка“ и „Дружба 1“ на БЧК-Русе, съвместно със студенти от РУ „Ангел Кънчев“ от факултет „Обществествено здраве и здравни грижи“, полагат грижи за хората с увреждания, настанени в Защитеното жилище в село Могилино.

Това съобщиха от доброволческата организация в съобщение до медиите. Младежите посещават живеещите в институцията периодично.

Целта е да се подобри живота на хората там чрез различни мероприятия, разнообразяващи тяхното ежедневие. Последното е било организирано в края на юни. То е преминало под мотото „Приятелство без граници“. Чрез методите на театралното изкуство, представено от доброволците Величка Ганчева и Ганка Паскалева, бе представена постановката „Доброто в нашите сърца“, с основен акцент върху взаимопомощта между хората.

Друга част от посещението бе беседата за приятелството и доверието с потребителите на услугата. Нейни водещи бяха доброволците Недялка Маджарова и Богдана Костадинова, които по интерактивен начин представиха правилата за здравословен и щастлив живот.

Младежите от защитеното жилище изпълниха заедно с доброволците различни песни. Всички получиха подаръци - здравословни храни, брошки, гривни, гердани и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама