Заради дупка на пътя, община Русе е осъдена да плаща обезщетение

14:06, 01 юли 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд се произнесе в полза на ЗАД „Булстрад Виена иншуърънс груп“ по дело, заведено от застрахователната компания слещу община Русе.

На 29 септември 2013 г., в тъмната част на денонощието клиент на компанията, който имал зстраховка „Каско“, преминал през необозначена и необезопасена дълбока дупка на пътното платно в района на Транспортна болница с лекия си автомобил „Волво“. Резултатът бил деформирана предна лява гума, предна лява джанта и кормилна рейка.

Ремонтът струвал 266,37 лв., които застрахователното дружество изплатило на клиента си. След това обаче се обърнало към съда, за да получи от общината похарчената сума, тъй като процесуалните му представители счели, че вината за лошата поддръжка на пътната инфраструктура в града е нейна. Това е станало причина и за ПТП-то, заради което било платено обезщетението. Поискали си и разноските по делото.

От местната власт оспорили иска, но съдът преценил, че представените доказателства са в полза на застрахователната компания и го уважил. Така община Русе е задължена да плати на ЗАД „Булстрад Виена иншуърънс груп“ въпросните 266,37 лева, както и 520 лева разноски по делото.

Решението може да се обжалва пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама