Русенци изпратиха с рок и бира последния юнски залез на брега на Дунав (снимки)

15:18, 01 юли 15 / Култура 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С рок и бира русенци и гости на града изпратиха последния юнски залез на брега на река Дунав.

Тъй като географските особености на Русе не предполагат добро място за посрещане на изгрева на 1 юли за July Morning, Звезди и "Аналгин" устроиха подобаващо изпращане на залеза. Те бяха "подгряти" от 4 русенски групи, а за доброто настроение на любителите на метъла и рока от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите бяха осигурили бира на преференциални цени.

Младежите от "Егоист" заложиха на хард рок и алтернатив, като вокалистката Габриела Иванова се представи на ниво с кавърите на някои класически рок хитове, както и авторски парчета.

След тях момчетата от група "Anekdot", водена от близнаците Божидар Дочев – бас китара и вокали и Боян Дочев – китара и вокали, зарадваха феновете на по-твърдите ритми. За една от песните си пък направиха любопитна замяна, като китаристът Цветан Томов застана на барабаните, а Николай Николаев се изяви като вокалист.

След това "Hammer Dance" в състав Станислава Семова – вокали, Златко Златев – китара, Илиян Трифонов – клавиши, Йордан Мандов – бас китара, и Христомир Петров – ударни, представиха по един по-различен хард рок начин популярни поп песни.

Познатите на русенци "Old Guns" в състав Иван Ненов – вокали, Дидо Максимов – соло китара, Димитър Митев – китара, Илиян Венков – бас китара и Манук Манукян отново заложиха на хард и хеви рок.

В края дойде време и за специалните гости на вечерта от "Аналгин" с вокалист Звездомир Керемедчиев, които раздвижиха сериозно публиката. Феновете на рока пък не оставиха Звезди да слезе от сцената, докато не изпя култовата "Черна овца".

Организатори на събитието бяха Сдружение "Вдъхновение" и Общински младежки дом - Русе и се осъществява с финансовата подкрепа на общинска фондация "Русе – град на свободния дух".

Според предварителната програма, биреният фест на брега на река Дунав продължава с изяви на Общинския духов оркестър Биг Бенд Русе днес, на 2 юли е група "Хоризонт", а на 3 юли е концертът на група "Огледално".

Фестът ще бъде закрит на 4 юли от момчетата от Горна Оряховица "Черноризец", които определят стила си като хеви-рок-фолк - епични лирики и звук, примесен с народни мотиви и твърдо звучене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама