Охранител, ученици и общ работник, извършвали грабежи, се отърваха с условни присъди

15:38, 01 юли 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условни присъди получиха охранител, двама ученици и общ работник, извършвали грабежи в Русе. Те се сговорили предварително за това, като дори се снабдили със сигнално-газов пистолет, за да сплашват жертвите си.

На три пъти бандата нападала хора, но престъпленията им не се увенчали с желания успех, тъй като приключвали само до опит. Периодът, в който ги извършвали, бил между 2-и и 4-и февруари 2015 г.

Първо те нападнали жена, като се опитали да вземат насила дамската й чанта, но не им провървяло и не успели. Такъв бил случаят и с втората им жертва, от която се опитали да задигнат сума пари. Третият им опит бил най-мащабен – пробвали да вземат чрез насилие от мъж златния му ланец, който тежал почти 90 грама, а стойността му била за близо 4 000 лева.

Въпреки че с грабежите не им провървяло, двама от престъпниците не се разколебали от поетия път и извършили мащабна кражба. Те разбили помещение, от което откраднали метална каса, в която имало 3 000 лева, ампули диазепам, спринцовки и игли.

След като били заловени, извършителите сключили споразумение с прокуратурата. В него не са описани подробности от престъпленията, но пък са договорени наказанията им.

Охранителят получил 3 години условно, с 5 изпитателен срок; учениците – по 3 години условно, с 3 години изпитателен срок; а четврътият бандит – 2 години условно, с 4 изпитателен срок.

Възпитателната работа с нарушителите на закона в тези срокове е възложена на полицейски инспектор при съответното РУ на МВР по местоживеене на подсъдимите. От присъдите им е приспаднато времето, през което са били задържани. Те ще трябва да си разделят и разноските по делото, които са длъжни да покрият.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама