И АБВ издигна общинския си лидер за кмет на Русе

15:39, 01 юли 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общинския съвет на ПП АБВ в Русе Стелиян Стефанов е новото име сред кандидати за кмет на града, съобщиха от местния офис на партията.

Това на практика е третата обявена официално кандидатура. Както вече съобщихме, местната структура на ГЕРБ оказа категорична подкрепа за настоящия кмет Пламен Стоилов, който е и общински лидер на партията. Председателят на Общинския съвет на БСП и кмет на Русе между 2005 и 2011 Божидар Йотов пък ще е кандидатът на "червените". Припомняме, че въпреки уверенията на Йотов, че БСП продължава да работи за ляво обединение на местните избори, кандидатурата му предизвика по-скоро сигнали за обратното.

"На 30 юни, вторник, на редовно си заседание Общинският съвет на основание чл.17 от устава на партията прие решения, относно участието на свои членове и симпатизанти в предстоящите местни избори. За водач на листата на кандидатите за общински съветници е избран адвокат Венцислав Великов - председател на Областния съвет на партията", съобщават от АБВ.

Пълната листа ще бъде представена на 14 юли.

Стелиян Богданов Стефанов - председател на Общинския съвет на ПП АБВ Русе и участник във вътрешнопартийните избори през пролетта, е избран единодушно за кандидат-кмет на Русе. Очаква се Георги Първанов да го представи лично през юли 2015г.

Предстои утвърждаването на кандидатите за кметове на останалите населени места в общината, уточниха от АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама