"Летище Русе" ЕООД ще отчете скромни активи и нулеви задължения за 2014 г.

15:59, 01 юли 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои Общински съвет - Русе да приеме Годишния финансов отчет на „Летище Русе“ ЕООД за 2014 г., който подлежи на обявяване в Търговския регистър. Това става ясно от постъпила докладна записка от името на зам.-кмета Даниела Шилкова. Към 31.12.2014 г. дружеството няма начислени вземания, има задължения към персонала за начислени неизползвани отпуски до 31.12.2014 г.

Съгласно чл. 270 от Търговския закон се съставя баланс към момента на прекратяване на  дружеството и доклад, който пояснява баланса, а аъководният орган – Общинският съвет се произнася за приемането му. Така нареченият „Начален баланс при ликвидация” се прилага към досието на дружеството и се съхранява, защото с него се поставя началото на съставяне на финансови отчети в условията на ликвидация, съгласно правилата и приложенията на СС 13.

Някои от основните финансово-икономически показатели на „Летище Русе“ ЕООД по баланса и доклада към него към  10.06.2015 г. (Приложение №2). са: дълготрайни материални активи  по балансова стойност – 1 000 лв.( моторна косачка и заваръчен полуавтомат); парични средства – 7 800 лв.; вземания – няма; задължения  - няма.

Общинският съвет, който упражнява правата на едноличния собственик на капитала в общинските търговски дружества, съгласно  Търговския закон Наредба №9 на Общинския съвет, е необходимо да  приеме Годишния финансов отчет на „Летище Русе“ ЕООД за 2014 г., тъй като същият подлежи на обявяване в Търговския регистър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама