Общинската собственост е била акцент в работата на Общински съвет - Русе за първата половина на 2015 г.

16:40, 01 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общински съвет - Русе засл.проф. Васил Пенчев е представил отчет за работата на местния парламент за периода януари - юни 2015, съгласно чл. 27, ал.6, т. 24 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, и чл. 15, ал. 5 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация.

За 6-те месеца работа Общински съвет е разгледал общо 181 документа, касаещи всички области на компетентност на местното самоуправление. Сред тях най-много са тези за разпореждане с общинска собственост - общо 89 на брой. Свързаните с ПУП, техническа инфраструктура и транспорт са 21, финансовите документи са били 17, в областта на хуманитарните дейности е имало 16 документа, а касаещите общински сружества и предприятия са били 8. 

През отчетния период са проведени общо 7 заседания на Общинския съвет, от които 6 са редовни и 1 извънредно заседание. Постъпили са 12 питания от общински съветници и 17 изказвания на граждани.

От постоянните общински комисии най-активни са били "Икономическа и инвестиционна политика", където общинските съветници са разгледали 121 документа, "Териториално и селищно устройство" с 110 документа, "Здравеопазване и социално подпомагане" - 77 документа. 

Засл.проф. Пенчев отчита маркира и някои от по-важните моменти в работата на местния парламент. Сред тях са: започване на подготвителни действия за предоставяне на концесия на  пристанище за обществен транспорт с регионално значение „Пристис“; изграждане на Мемориал на загиналите във войните за национално обединение в град Русе; одобряване  на  подробни устройствени планове - ПРЗ и ИПУР – „Крайбрежна парково – рекреационна зона на град Русе” и „Крайбрежна парково-традиционна зона на град Русе”; приемане на Общинска програма на мерките за  закрила на деца с изявени дарби за 2015г.; утвърждаване на Програма „Спорт – 2015г.”; приемане на Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Русе; и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама