С работа по проект в Русе БРТИМ повишава капацитета на служителите си

12:34, 02 юли 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект „Надграждане на капацитета на Сдружение Българо-румънски трансграничен институт (БРТИМ)“ беше представен днес в Русе. Той е финансиран от програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Изпълнението му трае 4 месеца, през които ще бъдат изпълнени дейности по стратегическото планиране на дейността на сдружението, ще се разработи стратегия за фондонабиране, като се цели и повишаване на капацитета на служителите и на работещите в социалните услуги на неправителствената организация.

Те пък са Център за за обществена подкрепа за деца и Център за възстановително правосъдие за деца. Втората услуга е свързана с медиация в наказателното право, когато извършители на престъпления са деца.

Общата стойност на проекта е малко над 5 000 евро, от които почти 4 500 са безвъзмездна финансова помощ, а 600 са собствен принос на организацията.

На пресконференцията, проведена днес, бяха представени други дейности на БРТИМ, реализирани в посредно време и свързани с организирането на срещи между представители на български и румънски институции, посветени на работат с ромите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама