Утвърждават 6 средищни училища в община Русе за 2015 - 2016 г.

16:15, 02 юли 15 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпил за утвърждаване списък със средищните училища в община Русе за периода 2015 - 2016 г. Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент. 

На територията на община Русе, отговарящи на условията за средищни училища за новата учебна година, са следните 6 учебни заведения. 

ОУ „Отец Паисий”, гр. Мартен-приема учениците от закрито училище в с.Сандрово.ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Семерджиево - приема учениците от закритите училища  в с.Ястребово, с.Бъзън, с.Червена вода и Образцов чифлик.ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Николово- приема учениците от закритите училища в с.Просена и с.Долно Абланово. ОУ „Г. С. Раковски”, с. Ново село- приема учениците след IV-ти клас на НУ “Васил Априлов”, с.Хотанца.ОУ „Иван Вазов” гр. Русе- приема учениците от закрито училище в с.Басарбово.ОУ „Ангел Кънчев”, гр. Русе- приема учениците от закритите училища в с.Червена вода, с.Пиргово и от с.Мечка.

Във връзка с изпълнение на Постановление № 84 на МС от 06.04.2009 г. за приемане на Списък на средищните училища в Република България, определяне на критериите за включване в Списъка и приемане на финансови правила за разходване на средствата за допълнително финансиране за осигуряване обучението на пътуващите ученици в средищните училища, горецитираният списък на средищните училища се актуализира ежегодно по мотивирано предложение на кмета на общината, след решение на Общинския съвет и становище на началника на Регионалния инспекторат по образование.

РИО-Русе е дал положително становище на 29 юни относно предложените от общината училища за средищни през учебната 2015-2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама