По-голям интерес към траурни стоки и аксесоари за погребения отчитат в Русе

16:40, 02 юли 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 000 лв. допълнителни средства да бъдат предоставени на общинското предприятие "Обреден дом" в Русе, предлага промяна в местния бюджет, която предстои да се разгледа по време на постоянните комисии и заседанието на Общински съвет през този месец. Предложението е на зам.-кмета по икономика и инвестиции Даниела Шилкова.

Мотивитие към него отчитат завишаване на разходите за закупуване на стоки /свещи, цветя, траурни стоки и аксесоари/ във връзка с увеличения брой погребения. Средствата се осигуряват от преизпълнението на общински приходи по „Наказателни лихви за данъци, мита и осигурителни вноски“.

Директорът на ОП "Обреден дом" Михаил Павлов от своя страна отчете, че повечето разходи се дължат най-вече на това, че хората търсят повече и по-скъпи траурни аксесоари. За набавянето им общинското предприятие ползва собствени средства, а приходите от продажбите отиват директно в местната хазна, коментира още той.

Поради това е необходимо одобрението на Общински съвет за допълнителните 20 000 лв., с които се очаква да се осигури нормалното протичане на дейността на предприятието до края на 2015г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама