190 800 лв. са необходими за ремонтните дейности и съответния авторски надзор, които да приведат Градския стадион в Русе във вид, съобразен с изискванията на БФС за "Б" група. Той е мястото, на което "Дунав" трябва да играе домакинските си мачове при завръщането си в професионалния футбол.

  За целта вече има докладна записка, внесена в деловодството на Общинския съвет от зам.-кмета по икономика и управление Даниела Шилкова. Тя предстои да се разглежда от постоянните комисии и местния парламент в Русе през този месец.

  В мотивите към предложението се изтъква писмо – протокол от Български футболен съюз за извършена проверка и направени предписания за привеждане на стадиона в съответствие с изискванията за провеждане на срещи от първенството на „Б“ ФГ. Приложена е и докладна записка от Изпълняващ длъжността Главен архитект при Община Русе за включване на нов обект в Инвестиционната й програма за 2015г. Касае се за вътрешно преустройство на част от съществуваща обслужваща сграда и пристройка към нея на Градския стадион.

  Строително-ремонтните дейности вече са в ход, сподели за Topnovini.bg управителят на Общинското предприятие "Спортни имоти" Веселин Богданов. Той коментира, че някои от помещенията не са ремонтирани от поне 15 години.

  Както вече съобщихме, освен необходимото освежаване и осъвременяване на съблекалните за футболистите, се работи и са оформянето на конферентна зала, стая за делегат, лекарски кабинет и специално помещение за допинг контрол.

  Първенството в "Б" група започва на 25 юли. Първият домакински мач на "драконите" трябва да е на 1 август срещу втория отбор на "Литекс" Ловеч.

  Богданов увери, че няма да има проблеми всички дейности да приключат в срок, като се поддържа постоянна кореспонденция с футболната централа.

  Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

  Общество

  Политика

  Икономика

  Закон и ред

  Здраве

  Култура

  Образование

  Свят

  Спорт

  Любопитно