Осъдиха задочно забегнал и неиздирен нелегален емигрант от Шри Ланка

17:02, 03 юли 15 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една година услвоно с три изпитателен срок и 200 лева глоба присъди Русенският районен съд на нелегален емигрант от Шри Ланка. Той опитал да напусне България през ГКПП „Централна гара“, без разершението на граничните служители на 22 май 2014 г.

Подсъдимият обаче не бил в съдебанта зала, за да чуе присъдата си. Не се посочва, как са го изупснали, но в мотивите към присъдата пише, че по време на досъдебното производство е бил обявен за общодържавно издирване, но не е бил открит, поради което делото срещу него е разглеждано задочно.

Гражданинът на Шри Ланка ползвал малайзиски паспорт, изадден на името на друг човек, като на всичко отгоре снимката не съвпадала с външността на приносителя на документа. Това обаче не му попречило да мине спокойно и невъзпрепядстван от никого през турско-българската граница при Капитан Андреево, което той направил с влак. В България си купил билет за международната композиция Истанбул-Букурещ и се качил на нея.

Едва в Русе бил проверен, като граничният служител забелязал разликата между лицето на чужденеца и това на снимката от паспорта. Поради това той бил свален от влака, а документа прегледан внимателно. Оказало се, че той е истински, издаден от властите на Малайзия.

Самоличността на подсъдимия била установена, след като от Република Шри Ланка изпратили копие на личната му карта и се оказало, че снимката му в нея и реалната му външност съвпадат.

Мъжът е осъден да плати и разноските по делото, а малайзиският паспорт ще бъде изпратен на консулството на далекоизточната държава в България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама