Възможности за развитие на велосипедния туризъм в региона обсъждаха в Русе

18:22, 03 юли 15 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща между сдружение Вело-Русе и представители на общини от региона се е провела днес в сградата на Областна администрация - Русе, съобщиха от неправителствената организация.

Целта е била запознаване с планирани дейности на "Вело Русе" за изграждане на туристически велосипедни маршрути във всяка една община, като основен акцент е поставен на развиването на международния велосипеден маршрут – Евровело 6 простиращ се по поречието на река Дунав.

Евровело 6, който в горното течене на реката представлява един сериозен икономически ресурс, в България все още не е точно дефиниран. Предложението на представителните на "Вело Русе" към всички присъстващи е в тясно сътрудничество Евровело 6 да бъде детайлно начертан, да бъдат разработени допълнтелни маршрути към съседни туристически обекти и да се работи съвместно за разкриване на туристическия потенциал на цялата област по отношение на велосипедния туризъм и транспорт.

Срещата е организирана по проект „Съвместно развитие на велосипедни маршрути в общините в област Русе“, който се се финансира в рамките на програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Сред основните резултати, които се очакват от проекта са изготвянето на електронна интерактивна детайлна карта на всички велосипедни връзки и маршрути в област Русе, отпечатване на туристически карти, популяризиране на велосипедния туризъм и детайлно дефиниране на Евровело 6 в частта му на територията на област Русе.

Срещата е била уважена от представители на общините Сливо Поле, Ценово, Две Могили, Борово, Русе, както и експерти на Областна администрация - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама