Русенско-плевенско ДЗЗД изгражда 14 км веломрежа в Русе за 6 месеца

13:18, 04 юли 15 25 854 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дружеството по закона за задълженията и договорите "Вело Русе" е определено за изпълнител на обществената поръчка за "Проектиране и изпълнение на първостепенна веломрежа". Тя е част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе", който местната администрация реализира по ОП "Регионално развитие".

ДЗЗД "Вело Русе", което копира името на сдружението, посветило дейността си на развитието на възможностите за практикуване на придвижване с двуколесните немоторни превозни средства в Русе и региона, бе всъщност единствен кандидат за поръчката.

То е обединение между русенска и плевенска фирма.

Местната е познатата с изпълнение на редица поръчки за ремонт на общинска пътна мрежа в региона, "Пътинженеринг" АД, представлявана от Емил Петров Кирчев и Валентин Боянов Върбанов. Дружеството е правоприемник на "Пътинженеринг" ООД - печелило общински поръчки в Русенско от 8 години насам и част от "Монолитпътконсулт груп", в който си партнира с "Инжконсултпроект“ ООД от Варна, "Монолит“ АД от Хасково и „Джи Ти Ер груп“ ЕООД с управител и собственик Пламен Атанасов Цветков от Русе. Обединението е заето с проектиране и реконструкция на кръговото движение по "Липник", доизграждане на пешеходен подлез в района и обособяване на лента за движение на автобуси по бул. "Цар Освободител". Договорът за поръчката е за 8 762 697.82 лв. без ДДС и е сключен на 14 април 2014 г.

Плевенската "Влахов Инженеринг" ЕООД е с управител и едноличен собственик на капитала Цветан Христов Влахов. Дружеството има опит в консултантските услуги за изготвяне на работни проекти и упражняване на авторски надзор при ремонт на улици в своя регион.

Предметът на обявената от местната администрация обществена поръчка включва изготвяне на инвестиционен проект до фаза "технически проект" и издаване на разрешение за строеж. Наред с това изпълнителят следва да извършва авторски надзор по време на строителството. Самото изграждане ще включва временно строителство, демонтажни работи, доставка на необходимите материали и оборудване, строително – монтажни работи, единични, комплексни и 72-часови изпитвания, изработване на изпълнителна и екзекутивна документация, геодезическо заснемане на кадастрални данни на изградения обект и получаване на съответните удостоверения, всички дейности по приемане на обекта с Протокол обр. 15, както и дейности по време на периода за съобщаване на дефекти и гаранционен период на строително – монтажните работи съгласно българското законодателство.

Прогнозната стойност на обществената поръчка бе до 1 153 830 лв. без ДДС, от които разходите за изработване на технически проект - не повече от 21 315 лв. без ДДС, разходи за изпълнение на СМР - не повече от 1 121 000 лв. без ДДС и разходи за авторски надзор - не повече от 11 515 лв. без ДДС.

Предложението на ДЗЗД "Вело Русе" включва 21 299 лв. без ДДС за изработване на технически проект, 1 120 950 лв. без ДДС за изпълнение на СМР и 11 499 лв. без ДДС за авторски надзор - общо 1 153 748 лв. без ДДС /1 384 497.60 лв. с ДДС/.

Общият срок за изпълнение на поръчката е 177 календарни дни, при зададени не повече от 6 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама