Нови кандидати за довършване на подземния паркинг в центъра на Русе

18:04, 04 юли 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два консорциума кандидатстват за довършване на подземния паркинг на Доходното здание в Русе.

ДЗЗД "Интис - Бул" е съставено от от две дружества - русенското "Интис" ООД с управител Светослав Денчев Йончев и съдружници Камен Теодоринов Патриков, Яков Соломонович Бромберг, Огнян Георгиев Вълканов, Радиана Петкова Димитрова, Неделчо Ботев Коев и софийското "Булстрой Груп" ООД с управител Георги Василев Евтимов, който е съдружник с Детелина Стефанова Евтимова.

ДЗЗД "Русчук 2015" включва 3 дружества. Едното е познатото от първата поръчка софийско "ЕКСА" АД - представлявано от Константин Недков Пеев и Вася Христова Станкулова - Пеева. В съвета на директорите му влизат още Венцислав Николов Христов, Магдалена Георгиева Цанова и Мая Петкова Апостолова. Друг участник в този консорциум е "ЕКСА" ЕООД, а третият е русенската фирма "Новикон" АД представлявано от Емил Татеос Татеосян, който е в съвета на директорите му заедно с Милена Ангелова Симеонова и Иван Тодоров Иванов.

Формално новата поръчка бе одобрена на заседание на Общински съвет - Русе през май, на което бе гласувана корекция на бюджета в тази връзка.

Както вече съобщихме, единственият кандидат за изпълнението на първата поръчка ДЗЗД "Русчук 13" така и не внесе всички необходими за целта документи. При проверката на документацията се оказа, че липсва заверено копие на договор за създаване на обединението между русенската фирма "ПГС - 96" ООД и софийската "ЕКСА" АД, както и оригинал на банкова гаранция за участие в поръчката, която иначе участникът посочил в списъка на съдържащите се в офертата му документи.

Съгласно разпоредбите на Закона за обществените поръчки консорциум "Русчук 13" бе изчакан, за да поправи пропуските. Това обаче така и не се е случило в необходимия срок и процедурата бе прекратена.

Обща прогнозна стойност на поръчката бе 418 735.21 лв. без ДДС или 502 482.25 лв. с ДДС. За целта в местния бюджет за 2015 г. бяха предвидени разходи в размер на 522 000 лв. за довършването на обществения паркинг в съществуващите подземни нива на театралния комплекс. От тях 260 300 са от целевата субсидия от държавния бюджет и 261 700 лв. собствени средства на Община Русе.

От местната администрация съобщиха обаче, че при подготовка за повторно обявяване на поръчката, е направена експертна оценка на първоначалната количествено-стойностна сметка, изготвена от проектантите и послужила за определяне на ориентировъчната стойност на обекта. Установена е необходимост от корекция в Инвестиционната програма на Община Русе в посока на увеличение на бюджетния кредит за обект „Обществен паркинг в съществуващите подземни нива от Театрален комплекс“ със 113 000лв. и от 522 000лв., средствата стават 635 000лв.

Питане относно по-високата цена бе отправено от граждани (в лицето на Мариян Димитров). Зам.-кметът инж. Димитър Наков отговори, че е предоставен подробен доклад за разходите от страна на Главния архитект на Общината. По-високата цена се налага заради първоначално занижение на стойностите на някои дейности, предимно в изграждането на електрическата инсталация и настилката на паркинга. Предвижда се още инсталация на по-добър пътнически асансьор, който съответства на нуждите на паркинга.

Поради това по-рано същия месец кметът Пламен Стоилов предложи корекция в бюджета, която бе гласувана в края на май. Според него, необходимите средства ще се осигурят от „Други дейности по икономиката“, „Други разходи, некласифицирани в другите параграфи и подпараграфи“ 111 544лв. и от остатъците на приключили обекти с целеви средства в размер на 1 456лв. При тях от предвидените за климатици за общинската администрация 3 000 лв., са похарчени 1 758лв., а от дейност „Озеленяване“ за храсторез за кв. "Образцов чифлик и ДЗС“ от 1 300лв. - 1 086лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама