Отбор на МГ „Баба Тонка” отива на националния финал на ClimateLaunchpad 2015

11:41, 05 юли 15 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът „Smart City” на МГ „Баба Тонка“ е класиран за националния финал на конкурса ClimateLaunchpad 2015, съобщиха от учебното заведение. Тимът е в състав Барбара Митева, Кристина Косовска и Мария Ташкова от IХ „Б” клас. Конкурсът е за бизнес идеи за устойчиво развитие. Финалът ще се проведе на 30 юли.

ClimateLaunchpad 2015 бе отворен за участници от Австрия, Белгия, България, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство.

До края на юли на „Smart city” предстои участие в двудневен Boot Camp в София за подготовка на отборите за представянето им на финала. С тях ще работят ментори и гост-лектори.

Периодът след обучителния лагер е посветен на интензивни тренировки, в който отборите усъвършенстват своя бизнес модел и презентационните си умения пред жури. Това става с помощта на екипа на Cleantech на България в 6 тренировъчни срещи на живо.

Накрая е националният финал, на който ще се определи отборът, който ще представи България на европейския финал през септември в Холандия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама