Силен завършек на театралния сезон и заявка за силен следващ прави ДТ „Сава Огнянов“-Русе

14:15, 05 юли 15 / Култура 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силен театрален сезон отчита Драматичния театър „Сава Огнянов“ в Русе за периода от есента на 2014 г. до лятото на 2015 г. Затова подготвя ефектен завършек с две гостувания на спектакли.

Първото е на 8 юли от 19 ч., когато на Голямата сцена Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен ще представи романтичната комедия „Особености на руската любов” от Александър Галин. Постановката е дело на режисьора Васил Василев. Ролите се изпълняват от популярните актьори Георги Кадурин, Мария Сапунджиева и Мариана Миланова. Една чудесна комедия, която съчетава смеха и сълзите, радостта и тъгата, в търсене на голямата любов. Състояния, изиграни от актьори, които са майстори на трагикомедията.

На 10 юли, отново от 19 ч. и на Голямата сцена, театър „Българска армия” ще гостува с хитовия си спектакъл „Много шум за нищо” от Уилиам Шекспир. Режисьор на представлението е проф. Красимир Спасов, а ролите се изпълняват от куп известни артисти като Иван Радоев, Йоана Буковска, Ненчо Илчев, Стойко Пеев, Веселин Ранков и др.

Спектакълът се играе вече няколко сезона и привлича публиката не само с многобройните комедийни ситуации, но и с модерния си стил на игра, силната зрелищност и най-вече с героите на Шекспир – любовници и странници, аристократи и плебеи, изиграни бляскаво от столичните артисти.

За новия сезон 2015/2016 пък ДТ „Сава Огнянов” подготвя пиесите „Сирано дьо Белжерак” от Едмон Ростан (постановка Бина Харалампиева), чиято премиера трябва да е през средата на септември 2015 г. За тогава е предвиден и „Бяло върху бяло” от Майя Праматарова (постановка Венцислав Асенов). В началото на октомври русенци ще могат да гледат „Дванайсета нощ ” от Уилям Шекспир (постановка Петър Денчев), а за края на ноември е предвиден „Колекцията” от Харолд Пинтър (постановка – курсова работа на Ивайло Ненов).

За февуари-март 2016 г. се подготвя „Нещо като дъжд или валят пари” от Себастиен Тиери (постановка Владимир Петков). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама