ФК "Русе" окупира върха на плажния футбол в България

22:28, 05 юли 15 / Спорт 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ФК "Русе" се утвърди на първото място в плажния футбол в България след изиграването на мачовете от първия кръг на Държавния кръг.

Както вече съобщихме, бронзовият медалист от 2012 и 2014 г. бе домакин на старта на шампионата. На "Арената за плажни спортове" в с.к. "Ялта" в Русе отново не липсваха множество атрактивни отигравания и попадения и мъжки сблъсъци.

Момчетата на Калоян Георгиев победиха "МАГ" Варна със 7:2, "Тича" Долни чифлик с 6:3, шампиона през 2013 г. "Спартак" Варна със 7:6 и "Заря" Цар Самуил с 13:6.

Така Огнян Брайнов, Людмил Христов, Мариян Маринов, Валентин Петров, Николай Дойнов, Дургут Ахмедов, Алекс Ангелов, Светослав Гънев, Живко Парашкевов, Жан Сезайев, Динко Дерменджиев, Мартин Черников и Калоян Георгиев заслужиха първото място в родния шампионат по плажен футбол. Втори след тях остана "Спартак" Варна.

"Благодаря на всички момчета за демонстрираното желание и борбеност в мачовете. Те представиха повече от достойно нашия град Русе и клуб ФК "Русе" в турнира", сподели президента на русенския клуб Калоян Георгиев.

В другата група, срещите от която ще се играят в София между 17-ти и 19-ти юли са съставите на миналогодишния шампион "Одесос" Варна, "Вяра, Надежда и Любов" Варна, КПФФ МВР София, "Искър-2008" София и "София Спорт" София.

В третия турнир в Шкорпиловци първите три отбора от двете групи формират първа шестица, а четвъртите и петите втора четворка. Резултатите от груповата фаза в Русе и София се запазват и в Шкорпиловци първите три от група „А“ играят срещу тези от група „Б“, след което се прави крайно класиране в шестицата.

Първите пет отбора добиват право на участие за Суперфинала на Държавното първенство, а шестия играе среща-квалификация срещу победителя в баражите между отборите заели четвърто и пето място, които ще играят "на кръст".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама