Затвор за рецидивист, подпалил автомобила на съкилийник

16:19, 06 юли 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стар затворнически спор вкара в отново зад решетките рецидивист. Той и друг мъж лежали преди време в едини и същи заведения за лишаване от свобода, където отношенията им силно се влошили. Неприязнените им чувства един към друг не намалели и след като се оказали на свобода.

На 17 март 2015 г. те се засекли пред супер-маркет в Русе, където започнали спор, прерастнал в размяна на обиди и псувни, а накрая и в сбиване.

Единият от мъжете обаче бил по-злопаметен и запомнил колата - „Фолксваген Голф“, с която дошъл опонента му. За да му омъсти, той решил да я запали.

В същата нощ, около 3 часа сутринта, той се обадил на свой колега таксиметров шофьор и го помолил да го откара до бензиностанция в Русе, като се оправдал, че негов приятел е закъсал с автомобила си и трябва да му занесе гориво в бутилки. За тази цел взел от колегата си шише от минерална вода и още една от бенизиностанцията, които били с обща вместимост 3 литра.

След като се сдобил с горивното вещество, престъпникът поискал да бъде закаран до църквата „Света Богородица“, която се намира между улиците „Доростол“ и „Алеи Възраждане“ в квартал „Възраждане“. За да извърши спокойно престъплението си, той отпратил таксито да го чака в друга уличка.

Въпреки престъпните си намерения, мъжът проявил някаква съвест, като се уверил, преди да запали автомобила на врага си, че наоколо няма други коли, които да пострадат. Тъй като за беда на собственика това било така, рецидивистът залял превозното средство с бензин, а бутилките поставил върху чистачките на предното стъкло, след което запалил течността и се прибра в дома си.

Около 4 часа собственикът се събудил и видял през прозореца, че стените на отсрещния блок са осветени. Излязъл на терасата и чул шум от трошене на стъкла, след което забелязал човешки силует да се отдалечава към съседен блок.

Притеснил се за автомобила си и излязъл навън, където пред него се ракрила гледката на горящата му кола. Върнал се в дома си и взел пожарогасител, а съпругата му подала сигнал на тел. 112. Въпреки неговите усилия и тези на огнеборците обаче, автомобилът изгорял напълно.

Разследващите бързо открили извършителя, който си признал всичко още на досъдебното производство, като направил същото и в съдебната зала. Делото било гледано по съкратената процедура, а първоначалната присъда, наложена на подпалвача, била година и половина ефективно.

Когато делото се гледа по съкратената процедура, наказанието се намалява с една трета, поради което мъжът ще изтърпи една година в затвора. Това ще стане при първоначален строг режим, в затворническо заведение от закрит тип.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама