На пореден протест се събраха русенци, потърпевши от имотни сделки в АОНСУ и бл. "Теодора"

19:33, 06 юли 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 15 човека се събраха днес пред сградата на Съдебната палата за да протестират срещу липсата на решение по проблема със спорните имоти на бизнесмена Явор Блъсков. Присъстваха собственици на апартаменти в АОНСУ, бл. "Теодора", както и други сгради, построени от бизнесмена и след това ипотекирани и продадени с тежести на граждани.

"Явор Блъсков отново ни лъже, и отново ни иска пари, от институциите никой не ни подава ръка за помощ, след хилядите наши жалби и писма все още нямаме никакъв резултат. Писахме до НАП, до президент, премиер, навсякъде, но до този момент нямаме отговор, и на практика нямаме никаква защита". Това заявиха пред журналисти Юлияна Георгиева, една от потърпевшите, живееща новата постройка до АОНСУ. 

Според нея, пострадалите от спорните сделки са внушителна цифра - поне 20 семейства в бл. "Теодора", 97 апартамента в новата сграда до АОНСУ, и около 50 семейства в самото АОНСУ. Средно за апартамент всеки от потърпевшите е платил около 20 хил.лв., а някои доста повече, тъй като имат нотариални актове. В същото време много от новите апартаменти пък не са завършени, или имат проблеми по завършването, тъй като имат възбрани от банки и лизингови компании. 

Георгиева коментира, че конкретно нейният апартамент е трябвало да бъде готов още през 2012 година, но това още не се е случило. От тогава организират срещи с институции, със самия Явор Блъсков, пишат се купища писма и жалби, и няма никакъв резултат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама