Кандидатстващите след 8 клас имат 2 дни за записване в избраното училище

06:34, 07 юли 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците, завършили основно образование, които са кандидатствали в в профилираните гимназии и в професионалните гимназии имат възможност да проверят резултатите от първия етап на класиране на страницата на РИО, на адресhttp://priem.rio-ruse.org.

Същите ще бъдат обявени днес, 7 юли. За целта е необходимо да изберете училището, в което сте кандидатствали, и да въведете ЕГН на кандидата. Необходимо e кандидатите да проверят за всяко училище, в което са подали документи за участие в класиране.

Записването на приетите ученици на първия етап на класиране или подаването на заявление за участие във втория етап на класиране е от 7 до 8 юли в съответното училище. Необходими документи за записване в училището, в което кандидатът е класиран:

Оригинал на свидетелството за завършено основно образование; заявление по образец на училището. Медицинско свидетелство, ако кандидатът ще се записва в професионална гимназия. Записването става само в присъствието на ученика и един от родителите.

Ако кандидатът не е класиран в нито едно от желаните училища, може да участва във втория етап на класиране, като подаде молба в съответното училището. На 9 юли на страницата на РИО- Русе - http://priem.rio-ruse.org, ще бъдат обявени свободните места с прием след завършено основно образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама