ГЕРБ със заявка да увеличи влиянието си в местната власт

17:03, 26 юли 15 / Политика 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ ще се бори да увеличи влиянието си в местната власт. 2007 имаме 993-ма кмета, от които 45 кмета на общини, 10 на областни градове. 2011 г. имаме 94 кмета на общини, 14 на областни градове, 1 601 общински съветници. Това, което мога да дам като прогноза за предстоящите местни избори е ГЕРБ да има над 1 700 общински съветници, повече от 100 общински кметове, от които 18 на областни градове. Това заяви днес в Русе зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той представи кандидатите за кметове на всички общини в Русенска област, издигнати от политическата сила. На събитието присъстваха народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе и самите кандидати за кметове.

"Всички общински структури бяха напълно мобилизирани и единни и навсякъде издигнаха по една кандидатура", отчете областният лидер на ГЕРБ Пламен Нунев, като добави, че си е поставил за цел на няколко места в региона партията да реализира т. нар. от него "пълен шлем" с кмет на община, кметове на малки населени места и пълно мнозинство в общинския съвет.

"ГЕРБ се очерта като системна партия, която даде възможност на български избиратели да предпочетат по-добрия политически проект, който може да доведе страната и общините до по-добро развитие. С всеки нов избор увеличаваме влиянието си в местната власт. За това допринасят видимите резултати от работата на кметовете и общинските съветници", коментира Цветанов, като не пропусна да похвали работата на структурите в Русенско.

За пореден път бе потвърдено, че ГЕРБ застава отново зад кандидатурата за Община Русе на настоящия кмет Пламен Стоилов.

В Борово се издига Валентин Великов, който до момента е председател на местния парламент там. В Бяла кандидат отново е Димитър Славов, който на вота преди 4 години загуби на балотажа от Кольо Келерджиев (БСП). Във Ветово това е юристът Димитър Димитров, който е бивш общински съветник и настоящ зам.-кмет на Общината. В Две могили кандидат е Христина Ефтимова, която от есента на 2011 г. до 1 септември 2014 г. е председател на общинския съвет там. Кандидатът в Иваново е настоящият кмет Георги Миланов. В Сливо поле отново е издигнат Валентин Атанасов, който на предходния вот през 2011 г. стигна до балотаж с Георги Големански (БСП). Понастоящем той е директор на областен отдел на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ в Русе. В Ценово ГЕРБ залага на настоящия кмет - д-р Петър Петров.

"Това е най-доброто, което можем да представим и съм убеден, че то ще бъде оценено от избирателите", коментира по повод на кандидатите Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама