Два автомобила горяха в Русе

11:46, 27 юли 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На два сигнала за пожар в леки автомобили са реагирали русенските пожарникари в неделния ден. И в двата случая става дума за инциденти, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 26 юли между 11:25 и 12:00 един противопожарен автомобил от Първа РСПБЗН – Русе е бил изпратен на ул.”Ракитово” № 19 на сигнал за пожар в лек автомобил „Ауди-80”, собственост на Т. А. на 28 години. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са задните седалки, тапицерия и багажник. При пристигане екипът е установил, че гори задната част на купето на автомобила. Задното стъкло, по данни на собственика, е било счупено дълго време преди произшествието. В багажника е имало хартии. Запалването е възникнало от хвърлена незагасена цигара от етаж на къщата пред която автомобила е бил паркиран.

На същия ден между 15:51 и 16:20 един противопожарен автомобил от Втора РСПБЗН – Русе е бил изпратен на ул.”Нови сад” на пожар в лек автомобил „БМВ” собственост на М. Д. Причина за пожара е късо съединение. Унищожени са вътрешен пластмасов капак и кабели. При пристигане на мястото е излизал пушек от двигателя, кабелите са били пред запалване.След разговор със собственика на автомобила се е оказало, че предния ден на автомобила са правени подобрения по фаровете. Вероятната причина е именно интервенцията направена по ел.инсталацията.

През изминалите дни пожарникарите са реагирали на още няколко сигнала, предимно за запалвания на сухи треви и храсти. По-сериозен инцидент е станал на 25 юли, когато между 18:18 и 18:42 екип на Първа РСПБЗН-Русе е изпратен за ликвидиране на възникнал пожар в отпадъци  площад”Света Троица” зад Операта . Най-вероятната причина за възникналия пожар е небрежност при боравене с открит огън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама