Депутати от ГЕРБ-Варна откриха пешеходна пътека в Старо Оряхово

14:02, 27 юли 15 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизградена повдигната пешеходна пътека беше открита от народните представители от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова и Нели Петрова в с. Старо Оряхово, община Долни чифлик. Средствата за изграждането, за хоризонталната и вертикална маркировка на пешеходната пътека бяха осигурени от ПП ГЕРБ, след като граждани поставиха проблема пред варненските депутати от партията. Жители на селото от години се оплакват от натоварения трафик и високата скорост на автомобилите, с която водачите минават по пътя Старо Оряхово – Долни чифлик.

„Намерихме решение за изграждането на необходимата пешеходна пътека. Тя стана факт, благодарение на предоставените от ГЕРБ средства в размер на 4 000 лв. и със съдействието на Областното пътно управление”, заяви варненският депутат Красимира Анастасова.

„За мен като народен представител и председател на Гражданско сдружение „Карай умно, искам живот” пътната безопасност е кауза – за да спрем войната по пътищата, за да няма почернени майки!”, коментира на свой ред Нели Петрова. Тя благодари на Красимира Анастасова, която стана двигател на инициативата в Старо Оряхово. Двете положиха цветя на пътя в памет на Лора – дъщерята на Нели Петрова, която преди 4 години загина при жестока катастрофа на пешеходна пътека във Варна.

„Тази отсечка от третокласната пътна мрежа всъщност е главният път за Провадия. Въпреки че мястото е населено и в района живеят много хора, колите често профучават с повече от 150 км/ч. Ставали са много инциденти, някои от които, за съжаление, с трагичен край. Неотдавна беше пометен моторист, паметен знак край пътя и сега напомня за произшествието. Преди време загина и дете”, сподели главният инициатор за изграждането на пешеходната пътека Живко Петров. Той разказа, че от няколко години се бори за обезопасяването на пътя Старо Оряхово – Долни чифлик. „За да стряскам шофьорите, бях поставил дори чучело, което да наподобява полицай, но ефектът бе твърде краткотраен”, обясни 65-годишният мъж. Заедно с кмета на селото Тома Гайдаров той  благодари на народните представители за оказаното съдействието.

Официалното откриване на пешеходната пътека събра жители на Старо Оряхово. Някои от присъстващите запознаха депутатите и с необходимостта от повдигната пешеходна пътека в централната част на с. Ново Оряхово, откъдето минава пътя за курортния комплекс „Шкорпиловци”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама