Организират пленер за малки художници в Русе

06:47, 28 юли 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пленер за малки художници ще се проведе днес, 28 юли, от 17.30 часа в градината пред Доходното здание в изпълнение на образователните дейности по проект на Община Русе - "Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в община Русе".

Той се реализира по Програма BG06 “Деца и младежи в риск“ на Европейското икономическо пространство. Ще участват деца от петте детски градини, предмет на проекта – ЦДГ"Звездица", ЦДГ"Детелина", ЦДГ"Ралица", ЦДГ"Червената шапчица" и ОДЗ "Снежанка", съобщават от пресцентъра на Общината.

Община Русе е бенефициент на 224 780 евро, с които се финансират строително-ремонтни дейности и модерни образователни методи за предучилищна подготовка. 40% от средствата се влагат в дейности за подмяна на дограма, ремонт на покривни конструкции и реновиране на занимални и санитарни помещения в детските заведения.

Образователните дейности, предвидени в проекта включват иновативни методи за предучилищна подготовка и елементи на неформално образование, специално внимание към децата в неравностойно положение и от различни етноси, активна работа с родителите чрез разнообразни форми на интеркултурно образование.

Също така изграждане на нови отношения между семейството и образователната система, създаване на клубове на родителите, за да се постигне трайно сближаване на деца от различни социални групи в мултикултурната среда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама