Дежурна приемна ще улеснява русенци при необходимост от справки в офиса на НАП

12:48, 28 юли 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново улеснение за своите клиенти предлага офиса на НАП в Русе, съобщават от Приходната агенция. Те вече могат да правят бързи уточнения в разкритата приемна на дежурен служител  от отдел „Обезпечаване и събиране на публични взимания" и счетоводител от отдел „Обработка на плащания и задължения“ Приемната работи от 9 до 17, 30 ч. и се намира непосредствено до входа на офиса.

В нея клиентите могат  да направят справка за свои задължения, когато за тях са получили писмена покана или съобщение за доброволното им изпълнение. Могат да уточнят актуалния размер с натрупаната лихва при просрочени различни задължения. Там се подават  възражения за давност и заявления за платени суми, като за това може счетоводно да се уточнят извършените плащания по данъчно-осигурителната сметка на задълженото лице.

Дежурният счетоводител от отдел „ОПЗ“ съдейства на клиентите за информация за номерата на банковите сметки, по които се привеждат  плащания за данъчни и осигурителни задължения и се уточняват извършени преводи. Там се получава информация за актуалните задължения на граждани и фирми и се уточняват данъчно-осигурителните им сметки. 

Важно е клиентите да се съобразяват със законовото изискване, че подобни справки могат да се правят само персонално с лична карта или с нотариално заверено пълномощно за други физически или юридически лица, напомнят от НАП - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама