Русенският университет подпомогна 40 учени в подготовката на научни трудове

14:29, 28 юли 15 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4 отпечатани книги, 3 монографии и 2 учебни пособия са част от постигнатите резултати по проект „Подпомагане израстването на научните кадри в инженерните науки и информационните технологии“, изпълняван от Русенския университет партньорство с Техническия университет в Габрово. Данни за съвместната им работа бе представена днес, съобщават от учебното заведение.

Проектът е реализиран по схема „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени“ на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, с финансовата помощ на Европейския социален фонд. 

Основната цел на проекта е да се подобри качеството на обучение и научни изследвания чрез създаване на по-добри условия за работа на докторанти, постдокторанти и млади учени.

40 учени от Русенския университет и Техническия университет в Габрово са били подпомогнати при разработването на дисертационните си трудове чрез научни планове, научни публикации, експертизи от хабилитирани лица, специализирана измервателна апаратура и други. В резултат на дейностите 12 от участниците са защитили дисертационен труд за образователна и научна степен „Доктор“, 7 постдокторанти са избрани на академична длъжност „Доцент“, 3 от младите учени са зачислени в докторантура. В хода на проекта към участниците са се присъединили още 20 учени от двете висши училища.

Резултатите от изпълнението на проекта са много добри, каза ръководителят чл.-кор. проф. Христо Белоев, ректор на Русенския университет. Участниците са подготвили и публикували 105 научни публикации в България и 135 – в чужбина. Проведени са множество работни семинари по различни теми, подпомагащи работата на участниците в проекта. 

Постигнатите резултати по време на двугодишния проект са публикувани в уеб страницата http://pink.uni-ruse.bg/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама