Множество русенци подкрепиха 25-годишна детска възпитателка с левкемия

17:33, 28 юли 15 / Култура 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт за 25-годишната русенка Джанет Тахирова, която страда от остра левкемия, събра множество русенци в Канев Център.

Инициативата бе на Катрин Симеонова Кристина Великова, които през тази година са завършили Математическата гомназия "Баба Тонка" в Русе. Те самите дори доскоро не са познавали Джанет, но след като научили за нейната съдба и не се замислили да се заемат с организацията на концерта.

"Очакваме да популяризираме този случай. Може и да не успеем още с този концерт да съберем достатъчно средства. Вече обаче се организира и благотворителен базар. Има и фирми, които откликнаха и помагат", споделиха Кристина и Катрин, които бяха и водещи на концерта.

Той започна с танци, песни и специално подготовени игри на децата от детска градина "Червената шапчица", в която Джанет е възпитателка.

Програмата включваше още изяви на The Centre, Били Хлапето, Модерен балет "Импулс", Софи Бард, Цецо Банев, Орлин Павлов, Фолклорен танцов клуб "Сандровче", Оркестър "Русенски ритми", ФТТ „Найден Киров" и др.

Младите организаторки обещаха на нарочна пресконференция да бъде обавена набраната от концерта сума, както и следващите им инициативи в подкрепа на Джанет.

Желаешите да помогнат могат да сторят това и чрез превод на отворената сметка за лечение на Джанет:

Банка:ОББ АД

BIC:UBBS BGSF

IBAN: BG70UBBS80021448325010

Титуляр на сметката: Юксел Мюбединов Тахиров

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама