Русенският фотоконкурс "47 усмивки" обръща внимание на децата със Синдром на Даун

14:40, 30 юли 15 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В началото на месец юли Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун даде старт на нов проект наречен "47 усмивки", съобщават организаторите на инициативата. Целта е обществото да обърне внимание както към техните различни деца, така и към порасналите вече хора със Синдром на Даун, да се помогне на обществото да приеме различните лица и да открие красотата им. 

За целта от сдружението търсят ентусиазирани професионалисти или любители с добри фотографски умения, които да представят техния поглед върху хората със Синдром на Даун. Синдромът на Даун е най-често срещаната хромозомна аномалия, а статистиката показва, че 1 на 700 деца се ражда със Синдрома на Даун. Всеки може да се включи във фотографския проект. Ако сте професионален фотограф или просто обичате да снимате с качество, станете част от нашия слънчев екип и ни помогнете да създадем възможно най-слънчевия албум с портретни фотографии на деца и възрастни със Синдром на Даун.

Ако нямате близки или познати със Синдром на Даун, а искате да участвате в проекта, потърсете ни и ние ще ви срещнем с вашите слънчеви модели, призовават организаторите.

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун е единствената легитимна организация в България, която представлява децата и възрастните с най-честата генетична аномалия, но не разполага с достатъчно качествени български изображения на темата Синдром на Даун. Чрез проекта „47 усмивки” СРДСД ще обогати своя снимков фонд с професионални фотографии и ще може да защитава още по-добре интересите на всички хора със синдром на Даун. Чрез качествени и вдъхновяващи фотографии, разпространявани на www.downsyndromebg.org, на страницата на Сдружението във Фейсбукwww.facebook.com/DownSyndromeBG, както и във всички медийни изяви, СРДСД ще популяризира идеята, че те са неразделна част от живота на всички хора в обществото ни и имат право да бъдат уважавани и обичани.

Финалните фотографии ще станат част и от благотворителни изложба/и, времето и мястото на които ще бъде допълнително оповестени.

Участие в конкурса трябва да бъде заявено до края на месец  август 2015 г., като за останалите подробности ще бъде изнесена информация допълнително. Записването може да стане на е-mail : [email protected]  или [email protected] или на телефон 0894 443623.

Пулният текст на регламента и общите условия на конкурса можете да прочетете в прикачения документ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама