Откриват фестивал на динята във Варна

11:58, 01 авг 15 / Любопитно 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откриват Фестивал на динята в Морска градина на Варна днес. Стартът на събитието ще бъде даден в 19:00 часа от Боби Касиков и Венци Куцаров, които ще отрежат първата червена диня.

В следващите десет дни Детски кът-Варна ще бъде домакин на най-свежия и сладък летен фестивал. Всяка вечер от 19:00ч. до 21:30ч. посетителите ги очакват много работилници по правене на фенери от диня, игри и изложба на дини под надслов "Герои от близо и далеч".

Членовете на "Българския Карвинг Клуб" ще покажат на малчуганите и техните родители що е то карвинг и ще проведат класове по карвинг за прохождащи.

Организаторите са обещали да раздават дини на всички, които искат да си направят фенер от диня и да участват в конкурса за най-добър фенер. Всяка вечер ще се избира най-добър модел, накрая на фестивала от всички избрани ще се излъчи най-добрият. Той ще грабне грамота и парична награда.

За десетте фестивални дни ще бъдат нарязани, изядени, аранжирани и раздадени над 3 тона от лакомството от Шабла и Ген. Тошево. Входът за събитието е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама