Русенските улици са проходими, отводняват се подстъпите към Свободна зона

14:14, 01 авг 15 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След вчерашните проливни дъждове и наводнени улици, днес Русе е напълно проходим, единственият останал проблем е в района на Свободна зона, където в момента екипи работят по отводняването. Вече е отворен и бул. "Липник", който през нощта беше блокиран заради големите количества вода, събрали се под ж.п. моста.  Това съобщи за Topnovini.bg директорът на общинска дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. 

Над 30 сигнала от граждани са били подадени днес до обяд на телефон 112 за наводнени приземни етажи на обществени и частни сгради след обилния дъжд, паднал през нощта, съобщават пък от Община Русе.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов и Спасимир Димитров инспектират наводнените райони от малките часове на деня и организират отводняването. Приоритетно служители на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ отводнява пътища и обществени сгради. Наводнени са приземните етажи на сградата на НАП и на Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Котовск“. 

Екипи на почистващата фирма „РПС“ се отзоваха на местата, където имаше проблем с оттичането на водата, а в момента почистват шахтите и калта по улиците.   

„Количеството дъжд, което падна през нощта, е голямо и канализационната система не е в състояние да го поеме. Не сме спирали да работим по сигналите на гражданите и вече обстановката е овладяна. Нямаме населени места без ток към момента“, е заявил кметът Пламен Стоилов. 

Точно преди две години, на 30 юли, в Русе се изляха 85 литра дъжд на кв.м., но за по-кратък период от време, припомнят от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама