Национален детски пленер „Сбъдната приказка” гостува в Русе

06:26, 02 авг 15 / Култура 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Русе е открита изложба на картини рисувани от деца, участвали през годините в Национален детски пленер „Сбъдната приказка“, който се провежда на територията на Архитектурно - исторически резерват„Боженци“. Тази година форумът отбелязва своята 30-та годишнина, а вече 15 поредни години в него участват и ученици от СОУ „Христо Ботев“.

Експозицията е в Русе до 29 август. Тя се организира от Училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев“ – Русе, съвместно с АИР "Боженци" и със съдействието на Mall Rousse.

Национален детски пленер „Сбъдната приказка“ е създаден през 1985 г. Първоначално се провежда през месец април и събира деца от 7 до 14 години. По- късно събитието е преместено през месец юни и в него са включени ученици до 18-годишна възраст, съобщават още организаторите.

Стремежът на екипа, който прави пленера през годините, е участниците да бъдат от различни школи с различни техники на изпълнение – батик, енкаустика, природни материали, живопис. Всеки пленер завършва с изложба, а децата и техните ръководители получават подаръци за спомен и грамоти за участие. Картините от пленерите се съхраняват в музея на Архитектурно - исторически резерват „Боженци“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама