Жена от русенското село Иваново застреляна в кървавата драма в Гроздьово

21:36, 03 авг 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
44-годишна жена от русенското село Иваново е застреляна от мъж, който след това се е самоубил във варненското село Гроздьово. Инцидентът е станал малко след 18 часа вчера, съобщиха от полицията, цитирани от Topnovini.bg Варна.

След подаден сигнал на място е изпратен автопатрулен екип, който установил, че на предната дясна седалка на спрян пред жилищна сграда лек автомобил „Фолксваген” има тяло на простреляна в главата жена, а до колата има и прострелян мъж, също с огнестрелна рана в главата. Медиците са констатирали смъртта на двете лица.

От полицията уточниха, че починалите са мъж на 57 години от Гроздьово, с инициали А.Х., който е собственик на автомобила, и жена на 44 години, с инициали П.В., от русенското село Иваново. На местопроизшествието е намерен пистолет с неустановени до този момент марка и модел. По първоначални данни двамата са имали интимна връзка от около половин година, като се предполага, че мъжът е застрелял жената с откритото на мястото оръжие, след което го е използвал и срещу себе си.

Работата по случая продължава, материалите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Образувано е досъдебно производство за двойно убийство, което засега се води срещу неизвестен извършител, уточниха от държавното обвинение. Телата на двамата починали са откарани в Съдебна медицина. Предстои изготвяне на балистични и съдебно-медицински експертизи, както и събиране на още доказателства, въз основа на които ще се преценява точната квалификация на извършеното деяние.

По непотвърдена информация починалият мъж е познат с прякора Диверсанта. Той бил засечен от съпругата си с любовница. Последвал скандал, след което се стигнало до кървавата драма.

Пистолетът, който беше открит на местопроизшествието край село Гроздьово, Варненска област, е незаконен и със заличена марка. Както съобщи Апелативна прокуратура във Варна по-рано днес, в землището на селото в неделя по сигнал бяха открити убити 44-годишната П.В.,чието тяло е било в автомобил, и 58-годишният А.Х. Двамата бяха намерени с огнестрелни рани в главата, писа по-късно днес Topnovini.bg във Варна.

В обясненията си пред разследващите по образуваното досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено убийство на повече от едно лице – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4, образувано от Окръжната прокуратура във Варна, близките на 58-годишния А.Х. са заявили, че не знаят той да е притежавал оръжие. Предстои съдебно-медицинска експертиза, която ще отговори на въпроса дали изстрелите са от това оръжие, балистична експертиза на открития на местопроизшествието пистолет, както и преценка, и събиране на още доказателства, въз основа на които ще се преценява точната квалификация на извършеното деяние.

Резултатите от извършените аутопсии на телата на мъжа и жената показват, че убийствата им са извършени с един изстрел в главата с пистолет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама