Тържествена церемония и шоу на представителния духов оркестър на ВМС в Русе за 136 г. на флота (видео)

22:30, 03 авг 15 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония пред Паметника на моряка и концерт пред Доходното здание в Русе бяха отбелязани 136 години от създаването на Военноморските сили на България.

По традиция на церемонията пред монумента присъства част от ръководството на военния флот, както и представители на местната и държавната власт в Русе, запасното войнство и млади скаути.

Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, както и кметът Пламен Стоилов произнесоха слово по повод годишнината. Сред присъстващите бе и зам. областният управител Станимир Станчев.

Церемонията продължи с поднасяне на венци от местната и областната управа, от структури, свързани с флота и от запасното войнство в Русе. Цветя поднесоха отделни лица от малобройната група граждани, които присъстваха на церемонията.

Както всяка година, тя завърши с кратко шествие на военни моряци, следвани от Представителния духов оркестър на ВМС.

По-късно честването продължи с концерт на oркестърa пред Доходното здание, в който в продължение на около час моряците изпълниха маршове, както и свои аранжименти на класически и популярни джазови, поп и рок произведения. В паузите между тях пък бе припомнена историята на родния флот и самия оркестър.

Финалът бе сложен с Дунавско хоро и химна на Българската армия "Велик е нашият войник".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама