СДС със заявка да демонстрира висока коалиционна култура на местния вот в Русе

16:46, 24 авг 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Запазваме изключително добри човешки взаимоотношения с настоящите си партньори в Общински съвет - Русе. С тях работим много добре и имаме много добри инициативи. Надявам се в бъдещия Общински съвет да имаме още по-добри представители и да работим още по-добре. Ще покажем, че при нас коалиционната култура е на много високо ниво. От нас по време на кампанията и по време на работата на бъдещите съветници от Реформаторски блок ще чуете само креативни предложения и работа за благото на нашия красив град".

Това заяви днес общинският председател на СДС и зам. областен управител на Русе Станимир Станчев.

Припомняме, че в края на юли бе оповестено, че на заседание на русенските структурите на СДС, ДСБ, ДБГ, БЗНС и НПСД Галин Ганчев, понастоящем директор на СОУ "Васил Левски", е одобрен за номинация на Реформаторския блок за кандидат за кмет на Русе. Това означава, че РБ няма да подкрепи досегашния си партньор от ВМРО - Искрен Веселинов, с когото се яви на предходния вот през 2011 г. Станчев все пак коментира, че официалното представяне на кандидатът за кмет от РБ ще бъде в края на този месец.

Той добави, че листата за общински съветници от квотата на СДС пък ще е една от най-младите, тъй като сред излъчените от местните клубове кандидати изобилстват хора на под 40 г.

В тази връзка днес "сините" оповестиха и идеята си за националния конкурс за есе на тема "СДС - 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България”.

Оказа се, че това е идея на зам.-председателя на СДС-Русе Стоян Янев, който я е представил в НИС на партията преди няколко месеца.

Участие в конкурса ще могат да вземат младежи до 29-годишна възраст, с интереси към политиката и желание да изразят своите виждания за днешните политически процеси и предизвикателствата пред тях да участват, чрез партия като СДС, в управлението на страната ни. Срокът за представяне на есето е от 22 август до 15 септември 2015 г.

Янев коментира, че целта е дясномислещите млади хора у нас да споделят своите виждания за бъдещето на България.

Мартин Илиев добави, че инициативата ще се използва и за възраждане на младежките си структури в страната. Въпреки това няма ограничение за участие само на членове и симпатизанти на СДС.

Есетата ще се оценяват от специално жури с председател Божидар Лукарски, като за най-добрите са предвидени и парични награди - 500 лв. за първо място, 300 лв. за второ и 200 - за трето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама