Дупки и пропадания на улица в Русе след пороите миналата седмица

14:18, 25 авг 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозни дупки и пропадания на павираната настилка са се получили на улица в квартал "Дружба 2" в Русе след пороите през миналата седмица, сигнализира читател на Topnovini.bg.

"Тези дупки се появиха след дъждовете през миналата седмица. Дълбоки са сигурно по около метър. Първо се отвори една, а на другия ден още 3. Това е от номер 17 до номер 25 на улица "Обзор", сподели Любомир Георгиев.

Той добави, че още в неделя е подал сигнал на телефон 112, откъдето са го уверили, че ще предадат информацията по компетентност. Оставил е и телефон за контакт, но все още никой не го е потърсил и дупките си стоят отворени.

Междувременно Георгиев и други живущи в района са "залесили" дупките с клони, за да се виждат и да не се стигне до сериозен инцидент.

"Имам две магазинчета в района. Доставчиците едва стигат до нас и постоянно се притесняват да не паднат в някоя от дупките", каза още Георгиев.

Оказа се, че това не е прецедент в този квартал. На други места асфалтът е изронен и някои улици напомнят лунен пейзаж.

"Само "Мальовица" и "Йосиф Дайнелов" са нормални за придвижване, другите улици са като забравени от Бога", коментираха пък живущи в района.

Любомир Георгиев добави от своя страна, че преди 4-5 години е поправяна канализацията в района, а преди 2 години се е отворила друга дупка с дължина около 12 метра и дълбочина около 1 метър. Тогава сигналът стигнал и до "Господари на ефира" и от Общината взели мерки за ден-два.

От местната администрация потвърдиха за Topnovini.bg, че са наясно с проблема. Служители на ОП "Комунални дейности" са извършили необходимия оглед на мястото и са установили, че проливните дъждове са довели до пропадането на настилката.

"До утре сутринта дупките ще бъдат засипани с камъни и трамбовани, след което ще се възстанови и настилката", добавиха още от Община Русе.

"Аварийни екипи са извършили проврерки за подобни проблеми и на други места в града и те се отстраняват своевременно. Междувременно продължава плановия ремонт на уличната мрежа, като се работи и по сигнали", увериха още от администрацията на кмета Пламен Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама