Партиите не се разбраха за състава на ОИК-Русе

15:49, 25 авг 15 / Политика 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партиите не успяха да се разберат за разпределението на всички ръководни длъжности в Общинската избирателна комисия в Русе. Те не постигнаха съгласие за заемането на двете заместник-председателски и секретарското място.

Консултациите днес бяха свикани от кмета на Русе Пламен Стоилов, който на основание чл. 75, ал. 1 от Изборния кодекс, покани представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание. На срещата присъства и и.д. секретар на Община Русе Ердинч Мевлюдов, както и началникът на отдел „Правен“ Соня Станчева.

ОИК-Русе ще се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и 9 членове.

Единствено ГЕРБ обяви предложение за председател - Асен Станчев.

След изразени мнения и някои политически изявления по темата управляващи и опозиция обаче кандидатите за двете заместник-председателски места са трима - Стефан Бонев от "Реформаторски блок", Севил Караманова от ДПС и Наталия Маринова от "Атака".

Единствено предишния кмет Божидар Йотов, който е кандидат за нов мандат от БСП, склони да пренасочи кандидатурата на "червените", председателят на РИК от последния парламентарен вот Десислава Дивчева, от заместник-председател за секретар.

За тази позиция обаче АБВ предложи Елица Вълчева - Куманова.

За останалите места в ОИК нямаше спор, като ГЕРБ ще има още трима членове. БСП и ДПС предложиха по още 1. "Патриотичен фронт" предложи за член Александър Корфонозов, а "България без цензура" Кинчо Камбуров.

С оглед на липсата на пълно съгласие за ръководството на ОИК - Русе обаче, неговият състав ще бъде определен от ЦИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама