Крадец на кабели в Русенско отива в затвора

14:26, 27 авг 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23 годишен крадец на кабели без никакво образование, но вече осъждан, отива в затвора. Въпреки че мъжът работел и имал доходи, не се поколебал да посегне на чуждата собственост. Направил го в нощта на първи срещу втори април 2014 г.

Той се промъкнал в землището на село Щръклево, откъдето срязал и задигнал, при това в условията на повторност и в немаловажни случаи, е установила прокуратурата, 400 килограма кабел АС-90, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД – клон Долен Дунав.

За да пренесе заграбеното, крадецът ползвал автомобил, а имал и съучастник, който дошъл от Ново село, където живеел, специално за да стане съучастник в престъплението. Вторият мъж също е заловен и срещу него се води отделно дело за същото престъпление.

Първият крадец се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието му – 10 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим. Приспада му се времето, през което е бил задържан.

Одобрената от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама